قانون گذار ويژگي هاي خاصي را براي چك قايل شده است. يكي از ويژگي هاي چك، در حكم اسناد رسمي لازم الاجرا بودن آن است؛ بنابر اين دارنده چك بلامحل مي تواند همانند ساير اسناد رسمي لازم الاجرا براي مطالبه وجه چك به دواير اجراي ثبت و اسناد مراجعه و چك را به اجرا بگذارد. (بر اساس مواد 245 تا 254 آيين نامه اجراي مفاد اسناد رسمي لازم الاجرا).
طريق درخواست صدور اجراييه :
1. ابتدا به اداره ثبت محلي كه بانك محال عليه در محدوده آن واقع است مراجعه كرده و پس از خريد تقاضانامه صدور چك و تكميل آن با ضميمه كردن اصل چك وگواهي عدم پرداخت بانك محال عليه، فرم تكميل شده را به دايره اجراي ثبت تحويل داده و رسيد دريافت كند.
2. دواير اجراي ثبت پس از صدور اجراييه آن را مطابق آيين نامه اسناد رسمي لازم الاجرا، توسط مامور اجرا به صادر كننده ابلاغ مي كند و اگر ظرف مدت 10 روز پس از ابلاغ صادر كننده چك ترتيب پرداخت وجه چك را ندهد دارنده چك مي تواند با معرفي اموال بدهكار، اعم از منقول و غير منقول، درخواست توقيف اموال را كرده و پس از توقيف اموال براي گرفتن طلب خود اقدام كند.
الف ) اعلام جرم عليه صادر كننده چك بي محل مانع از درخواست صدور اجراييه براي وصول وجه چك از طريق اداره ثبت نخواهد شد.
ب ) نسبت به چك هايي كه به علت مطابق نبودن امضا برگشت خورده و گواهي عدم پرداخت صادر شده، نمي توان از طريق اجراي ثبت اقدام كرد.